Google+

Rady a tipy pro použití výrobků Muurikka

Vážení zákazníci, vybrali jsme pro vás pár důležitých bodů, které je dobré vědět před nákupem výrobků Muurikka. Nejedná se o kompletní návod, ten obdržíte společně s výrobky Muurikka a dozvíte se z něj vše podstatné.
 

Elektrický gril Muurikka Smoker Grilovací pánve Muurikka Plynové hořáky Muurikka

Použití Muurikka Smoker

  • Gril Muurikka Smoker je určen pro venkovní prostory. Místo pro grilování musí být rovné, pevné a nehořlavé. Po rozbalení zkontrolujte a případně dotáhněte matice nožek.
  • Gril je elektrický a má vlastní topné těleso. Nepoužívejte uhlí, brikety nebo jakýkoliv otevřený oheň v grilu. Nepoužívejte k jeho provozu jakákoliv dálková ovládání nebo elektrické zásuvky s časovačem.
  • Povrch grilu a jeho části jsou extrémně horké (až 300 °C) nejen během provozu, ale i určitou dobu po jeho vypnutí, hrozí popálení. Při manipulaci s táci a roštem doporučujeme používat ochranné rukavice a to i pokud používáte oddělávací rukojeť.
  • Používejte dřevěnou štěpku pouze ze zdravého dřeva. Dřevěnou štěpku navlhčete a umístěte v tenké vrstvě na k tomu určený tác. Chcete-li pokrm pouze lehce provonět kouřem, přidejte štěpku do grilu až ke konci grilování.
  • V Muurikka Smoker můžete používat různé druhy štěpky. Je třeba, aby štěpka měla přibližně stejnou velikost jak originálně dodaná a byla z v kvalitního dřeva.
  • Gril nerozehřívejte dopředu, rošt i oba tácy musí být v grilu od začátku grilování. Při dodatečném vložení tácu do rozehřátého grilu, může dojít k pokroucení tácu
  • Během provozu až do vychladnutí mějte gril neustále pod dohledem. Pravidelně kontrolujte stav připravovaného pokrmu, aby nedošlo k jeho spálení.
  • Gril, rošt, odkapávací tác a tác na dřevěnou štěpku umyjte co nejdříve po vychladnutí. Pro snadnější údržbu je vhodné oba tácy obalit alobalem. Očistěte i povrch grilu a topné těleso od soli či slané kapaliny, zabráníte korozi.
  • Pro snazší přípravu malých kousků doporučujeme Grilovací košík,
  • Gril a jeho části nečistěte hrubými čisticími prostředky, abyste nepoškrábali povrch. Ideální prostředek k čištění je Muurikka Multi-Cleaner 400g.
  • Gril skladujte na suchém místě, nejlépe přikrytý ochranným obalem.

Technická data Muurikka Smoker 1100 W

  • Elektrické připojení: 230 V, 50 Hz, IPX4, uzemněná zásuvka s proud. ochranou 30 mA
  • Materiál tubusu: Nerez, chrom
  • Rošt: 24x41,5 cm
  • Příkon: 1100 W
  • El. kabel: 2 m
  • Délka a průměr: 50 cm a 25 cm

 

Murrikka Smoker


Technická data Muurikka Smoker 1200 W

  • Elektrické připojení: 230 V, 50 Hz, IPX4, uzemněná zásuvka s proud. ochranou 30 mA
  • Materiál tubusu: Nerez, chrom
  • Rošt: 2 ks 24x47,5 cm
  • Příkon: 1200 W
  • El. kabel: 2 m
  • Délka a průměr: 55 cm a 28 cm

 

Muurikka Smoker


Použití grilovací pánve Muurikka

  • Novou pánev před první použitím omyjte horkou vodou a jemným čisticím prostředkem (litinovou pánev 42 cm s vroubky pouze vodou)
  • Řádně usušte nejlépe zahřátím na ohni a ihned vymažte vnitřní dno tenkou vrstvou tuku (např. vepřovým sádlem).
  • Následně pánev zahřejte na ohni a počkejte do ztmavnutí tuku nebo do jeho zaschnutí uprostřed pánve.
  • Povrch je pískovaný, světlejší místa na povrchu nejsou vadou.
  • Pánev je při grilování horká, při manipulaci používejte ochranné rukavice pro uložení na stůl pak speciální podstavec případně ohřívací podstavec.
  • Při opakovaném používání pánev Muurikka zcela ztmavne.
  • Pánev skladujte na suchém místě vždy vyčištěnou, vymazanou tukem a zbavenou vlhkosti.
  • Pánve nemají žádnou povrchovou úpravu a mohou reznout, pokud se objeví na pánvi rezavá místa, odstraňte je a na pánev neneste tuk.

 

První použití grilovací pánve Muurikka

Ošetření po použití grilovací pánve Muurikka


Použití plynového hořáku Muurikka

  • Hořák je určen pouze k venkovnímu použití společně s grilovacími, Wok a Paella pánvemi (mimo Paella 46 cm)
  • Používejte ochranný štít okolo hořáku. Kouřové plyny odcházející ze stran hořáku stále hoří a jsou nebezpečné
  • Při použití hořáku s krátkými nožkami vždy umístěte hořák na nehořlavou podložku a mějte nainstalovánu spodní tepelnou a boční ochranné štíty
  • Odstraňte z okolí hořáku všechny předměty, které by mohly hořet nebo být poškozeny.
  • Vyžaduje regulátor tlaku na 30 mBar, instalujte dle platných norem.
  • Pro použití grilovací pánve v setu, umístěte ochranný štít do nejnižší polohy (viz video Muurikka Set 48)
  • Nikdy nepokládejte pánev na ochranný štít, vždy ji pokládejte na hořák
  • Nenechávejte hořák při provozu bez dohledu.
  • S hořákem nikdy nepohybujte během provozu, ani okamžitě po provozu, když je ještě horký.
  • Hořák po použití vyčistěte a skladujte na suchém místě.

 

Produkt
Počet kusů
Cena s DPH



Košík je zatím prázdný