Google+

Dřevěná štěpka pro Muurikka Smoker

Muurikka štěpka

Dřevo z olše je vhodné pro uzení všech druhů pokrmů, a proto vám ke grilu přikládáme úvodní balíček 90 g olšové štěpky.

V Čechách je pro grilování velmi oblíbené také dřevo dubu, buku a  ovocných dřevin, jako je jabloň či švestka. Mezi zajímavosti patří dubové dřevo máčené ve víně. Každý druh dřeva dodává uzenému pokrmu specifické aroma a je na vás vyzkoušet a najít to nejlepší.

Můžete se inspirovat v tabulce níže, která nabízí různé kombinace dřeva a připravovaných pokrmů. Bez ohledu na druh dřeva je vždy důležité používat pouze zdravé a čisté dřevo nikdy ne ztrouchnivělé nebo plesnivé.

Nejen druh dřeva ale i způsob použití ovlivní chuť uzeného pokrmu. Pokud preferujete pouze jemnější kouřovou chuť, přidejte dřevěnou štěpku později během grilování. Navlhčenou štěpku na tác nasypte v tenké vrstvě, velké množství dřevěné štěpky již od začátku grilování, může způsobit nahořklou chuť.

Pro docílení více aromatické chuti, můžete také přidat v závěru grilování na dřevěnou štěpku větvičku jalovce či rozmarýnu, případně kostku cukru pro získání zlatavé barvy.

 

 

Olše Buk Švestka Dub Třešeň Ořech Javor

Ryby

       

Korýši

       

Drůbež

Vepřové

Hovězí

   

Skopové

   

Zvěřina

     

Klobásy

     

Zelenina

     

 

Produkt
Počet kusů
Cena s DPH



Košík je zatím prázdný